Eigen huis sparen

Sparen voor het huis van (klein)kinderen met de Eigen huis Spaarrekening.

Ouders en grootouders kunnen voortaan met Eigen huis Sparen van RegioBank tegen een aantrekkelijke rente sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Wij, als Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Gouda, kunnen u adviseren over dit nieuwe product. Met Eigen huis Sparen speelt RegioBank in op het voordeel van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. De toenemende eisen voor huizenkopers vergroten het belang van startkapitaal alleen maar.

De maatregelen rondom de financiering van een eigen woning en de richting van de discussie over de hypotheekrenteaftrek in Den Haag, vergroten de waarde van het inbrengen van startkapitaal bij het aangaan van een hypotheek. Startkapitaal levert direct voordeel op voor je hypotheek. Met een startkapitaal voor een eigen woning hoef je minder te lenen, valt de hypotheek mogelijk in een lagere risicoklasse en gaan je netto maandlasten er op vooruit.

Het inbrengen van eigen geld is voor veel mensen geen optie. Met name bij starters ontbreekt het vaak nog aan de middelen om geld opzij te zetten. Toch is vooruitdenken voor potentiële kopers belangrijk. Sterker, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Eigen huis Sparen van RegioBank is daarvoor een goede mogelijkheid.

Met Eigen huis Sparen kunnen (groot)ouders sparen voor de toekomstige woning van hun (klein)kinderen. Het is daarbij aantrekkelijk om gebruik te maken van de belastingvrije schenkingsruimte die de belastingdienst biedt. Door het schenkingsbedrag te storten op Eigen huis Sparen, kan worden geprofiteerd van een gunstige rente. Wij kunnen u hier alles over vertellen.

Er geldt voor Eigen huis Sparen geen minimale of maximale eerste inleg. Sparen kan via een maandelijkse bijdrage, een jaarlijkse schenking of incidentele stortingen. Geld opnemen kan op ieder moment. Het opgebouwde spaartegoed is vrij opneembaar als het wordt gebruikt voor de aankoop van een woning of bouwgrond voor een woning. Maar ook voor het aangaan van een huurcontract of het aflossen van een hypotheek. In de overige gevallen zijn 0,5 % opnamekosten verschuldigd.

Over RegioBank

De kracht van RegioBank is terug te brengen naar twee woorden: Regio en Bank. ‘Regio’ staat voor persoonlijk, in de buurt, nuchter en direct. ‘Bank’ staat voor solide en betrouwbaar. RegioBank kiest ervoor om te bankieren zoals het bedoeld is. Met de bank in de buurt en de klant centraal. 

RegioBank werkt met meer dan 500 Zelfstandig Adviseurs door heel Nederland.  Wij zijn er daar een van. Loop eens bij ons binnen. U bent van harte welkom.