Overstappen naar RegioBank

Met de gratis Overstapservice is het heel gemakkelijk om van bank te veranderen. Overstappen naar RegioBank is dus zo gebeurd. RegioBank helpt u de overstap snel te regelen.

De Overstapservice

In een paar korte stappen zet u al uw betalingen om:

  • Open een rekening bij RegioBank en vraag direct de Overstapservice aan. Wij helpen u graag met het invullen van de formulieren.
  • Heeft u een roodstandlimiet bij uw bestaande betaalrekening en stapt u over naar RegioBank? Denk er dan aan dat u opnieuw een roodstandlimiet aan moet vragen bij RegioBank.
  • Uw nieuwe RegioBank rekeningnummer wordt doorgegeven aan bedrijven en instanties die geld van uw rekening afschrijven via een automatische incasso. Deze hoeft u dus niet zelf te informeren.
  • Kijk op uw afschriften of online van wie u geld ontvangt. Bijvoorbeeld uw werkgever. Met de Overstapkaarten geeft u uw nieuwe rekeningnummer door.
  • U krijgt van uw oude bank een overzicht met alle periodieke overboekingen die eindigen. Zo kunt u precies zien welke opdrachten u bij RegioBank moet invoeren.
  • Zodra de Overstapservice is ingegaan en u uw Wereldpas en digipas van RegioBank heeft ontvangen, kunt u uw oude rekening opzeggen. U kunt uw RegioBank rekening nu gaan gebruiken.
  • Op uw rekeningafschriften en Internet Bankieren van RegioBank ziet u welke bij- en afschrijvingen via de Overstapservice zijn doorgeleid naar uw nieuwe betaalrekening. U ziet dit aan de tekst 'Overstapservice via [rekeningnummer oude betaalrekening]. Deze bedrijven of personen hebben uw rekeningnummer nog niet aangepast. U kunt deze alsnog een Overstapkaart sturen.
  • Na ongeveer 12 maanden ontvangt u een brief van RegioBank. Hierin staat dat de service binnenkort eindigt. Controleer goed uw laatste afschriften of raadpleeg Internet Bankieren om te controleren of er nog betalingen worden doorgeleid via het oude nummer. Wij kunnen u hier natuurlijk bij helpen.

Aanvragen Overstapservice

Overstappen naar RegioBank? Wij zijn altijd bij u in de buurt. Open een rekening en vraag direct de Overstapservice aan. U kunt zelf aangeven wanneer u de overstap wilt laten ingaan. Dit kan minimaal twee weken en maximaal drie maanden na de datum van invullen.

Voorwaarden en informatie

Op onze producten en diensten zijn voorwaarden van toepassing. Het is belangrijk dat u deze voorwaarden goed leest. Als er een Productwijzer is, vindt u deze – samen met de overige relevante productinformatie - aan de rechterkant op deze pagina. Hier vindt u ook de Algemene Bankvoorwaarden, het Privacy- en Cookie Reglement en de Dienstenwijzer waar u onder meer informatie kunt vinden over openingstijden, adresgegevens en onze klachtenprocedure. Alle documenten kunt u downloaden, opslaan en printen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Overstapservice? Wij helpen u graag verder. Stap bij ons binnen!